Tot apunt per la 16ena edició del Mercat Romà IESSO a Guissona.

Com a novetats, l’estrena de l’exèrcit de legionaris i el canvi d’hora de l’arribada del diví Cèsar i al Reina Cleòpatra, dissabte a les 5 de la tarda.

DILLUNS 02 JULIOL 2012

Tot apunt per la 16ena edició del Mercat Romà IESSO a Guissona.

Com a novetats, l’estrena de l’exèrcit de legionaris i el canvi d’hora de l’arribada del diví Cèsar i al Reina Cleòpatra, dissabte a les 5 de la tarda.

Guissona.- El passat divendres, 29 de juny va tenir lloc la  presentació de la setzena edició del Mercat Roma de Iesso, en l’emblemàtic i recuperat espai de Sant Felip Neri. La presentació de l’edició d’enguany a càrrec de l’alcalde, Xavier Casoliva, i la regidora de turisme, Anna Santacreu, i alhora, els diferents membres del club de lectura de l’Ateneu on van fer una lectura de diferents textos relacionats amb els amors d’Hèrcules acompanyats de la musicalització per part de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Llorens Cisteró.

L’eix conductor del Mercat Romà d’enguany serà Hèrcules. La festivitat s’endinsarà en la història i la vida d’aquest semidéu, fill de Júpiter. L’heroi tan popular com desconegut que servirà de pretext per entrar en la mitologia clàssica i així descobrir els secrets més íntims dels déus i els homes.

 

La festa s’iniciarà el proper dilluns 16 de juliol amb els capvespres a la romana i la rua d’inauguració del Mercat amb els gegants vestits de romans i els tabals dels Margeners que donaran lloc a la representació de l’obra de Plaute, Pséudolus, portada a l’escenari pel grup d’alumnes de secundària que participen al taller de teatre.

 

El dimarts és el torn de la música amb Ded Grandad i dimecres cinema amb Ira de Titanes. Dijous tindrà lloc la reconversió de la plaça major de Guissona en un indret sobri i auster a l’entorn d’Hèrcules i en aquest espai tindrà lloc el sopar romà, preparat un any més per l’Associació Gastronòmica La Manduca i per alguns restauradors de la vila. Entrades ja a la venta a l’Oficina de Turisme. I divendres, un any més, el grup de percussió Un, dos, tres, kuà presentarà un espectacle sorprenent inspirat en els monstres de la mitologia hercúliana.

Paral·lelament els més menuts en el Casal d’Estiu participen en activitats dedicades al Mercat Romà.

 

I el dissabte, 21 de juliol, arriba el Mercat Romà, un mercat que enguany trenca amb el que s’havia fet fins ara, un replantejament que convertirà aquesta edició del mercat romà en un cúmul de sorpreses en el que no hi faltarà la música amb la guissoneca Cristina Montferrer, el teatre amb el grup de secundària, el culte a les divinitats amb les 4 gats, la cercavila amb el gegantó Bacus i els Geganters de Guissona, els tallers romans amb l’Associació de Dones Nèvia i l’Associació Catalano-Andalusa de la Segarra i la degustació de productes de Guissona a càrrec de l’Associació de Comerciants.

 

Com a novetat, aquest any s’estrena l’exèrcit de legionaris amb la intenció d’ampliar-lo.  El Centre Excursionista i la Colla dels Passerells obren un campament militar a la plaça de Capdevila amb una Escola de Legionaris. I el parc arqueològic, a més de les tradicionals visites guiades, acollirà les pistes americanes, uns circuits pels més intrèpids.

Una altra novetat, el diví Cèsar i al Reina Cleòpatra no arriben fins a les 5 de la  tarda amb la desfilada del senat de Iesso, de les legions i la cavalleria del Cèsar acompanyats de ballarines de l’Escola de Dansa i dels falcons Margeners. També a la tarda, el nou exèrcit de legionaris faran una demostració de tècniques de lluita.

 

I tot un cúmul d’activitats seguiran omplint la tarda, que clourà amb el ball de cloenda en el que l’Escola de Dansa Montse Esteve que presentarà la història d’Hèrcules i el seu apoteosi final.


Aquest Mercat és possible gràcies a totes els que any rere any s’hi impliquen i el fan possible. En primer lloc, tota la població de Guissona, des del més petit al més gran, que surten al carrer i reben als nostres visitants amb la millor vestimenta romana, també  a les entitats i associacions de la vila, una vintena, que any rere any s’impliquen amb la festa i als comerciants de Guissona, alguns d’ells des dels orígens de la festa, que surten anualment al carrer amb les seves parades, peça clau del Mercat Romà

 

Dilluns, 2 de juliol de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat