TRET DE SORTIDA ALS CAPVESPRES A LA ROMANA

Aquest dilluns, es va iniciar a Guissona, la setmana romana per excel·lència. Enguany, la rua ha acabat de forma molt especial, atès que el Cèsar i la Cleòpatra per primera vegada han arribat dilluns a la tarda perquè així els més petits també poguessin gaudir de l’espectacle.

DIMECRES 15 JULIOL 2015

Aquest dilluns, es va iniciar a Guissona, la setmana romana per excel·lència. Una setmana que com ja és tradició s’inicia amb la cercavila de tots els gegants locals, acompanyats pel capgrós del Parra, un capgrós que ens recorda Miquel Parramon, iniciador del Mercat Romà i de la Bacanal a la nostra vila i acompanyats de les gralles i tabals dels Margeners de Guissona.

Enguany, la rua ha acabat de forma molt especial, atès que el Cèsar i la Cleòpatra per primera vegada han arribat dilluns a la tarda perquè així els més petits també poguessin gaudir de l’espectacle. Així doncs, nens i nenes han rebut al Cèsar i a la Cleòpatra amb branques de llorer a les mans i els han acompanyat, juntament amb el Senat local i petits esclaus – nens i nenes del Casal de Guissona – fins a la plaça major on han fet el seu tradicional discurs i han rebut la clau de la ciutat de mans de l’Alcalde, Xavier Casoliva.

Al vespre i també com a novetat s’ha donat protagonisme a l’eix conductor, enguany LA GUERRA DE TROIA, enguany dilluns i dimarts s’introdueixen els protagonistes de la Guerra de Troia, per donar pas dijous i divendres als desencadenants de la mateixa, que tancaran dissabte amb l’espectacle de cloenda, del que serà protagonista la fugida d’Eneas.

Després de la introducció a l’eix, dilluns fou el torn del teatre, en el que un grup de joves locals, dirigits per Júlia Garcia, va presentar-nos un drama LES TROIANES D’EURÍPIDES, el primer drama que es presenta als capvespres a la romana i en el que s’explicaren les conseqüències de la guerra de les mans de les víctimes més doloroses: dones i nens.

Dimarts fou el torn de la música, el grup cubà VOCAL TEMPO va omplir la plaça major de la vila de gom a gom.

Dimecres es donarà pas al cinema històric amb POMPEIA, dijous sopar romà a càrrec de La Manduca, amb LES NOCES DE PELEU I TETIS i divendres, l’espectacle LA GUERRA DE TROIA, dirigit pels 4 gats i amb diferents voluntaris locals clourà els capvespres a la romana, donant pas al Mercat Romà, un Mercat que enguany ens portarà nous espais, com l’espai de la Reina Clèopatra a la plaça de Capdevila, nous espectacles, itinerants i en espais habilitats, dels que destaquem l’actuació del grup Bacchanalia i diferents activitats de carrer que es poden conèixer al programa que trobareu a la web www.mercatroma.cat