TRET DE SORTIDA DEL CURS DE CATALÀ GRATUÏT PER A PERSONES REFUGIADES D’UCRAÏNA A GUISSONA

Aquest dissabte, ha començat el curs de català dirigit a persones refugiades arribades a Guissona, provinents d’Ucraïna. Les inscripcions es van tancar durant la setmana amb 25 persones, però arribat el dia, se n’hi van presentar una cinquantena.

DILLUNS 21 MARÇ 2022

 

El curs ha començat aquest dissabte dia 19 de març sota la demanda i l’interès que hi havia per aprendre la llengua, per part de la comunitat Ucraïnesa refugiada a Guissona, que va començar a arribar a la població el passat 1 de març.

Les classes són impartides per voluntàries de Guissona, la Sandra Creus, la Marta Farré i la Carme Porta, guissonenques amb formació lingüística, i que es van oferir per ensenyar llengua catalana amb la voluntat que les persones refugiades Ucraïneses puguin relacionar-se en català en el seu dia a dia. El grup es trobarà de forma conjunta tots els dissabtes de 10 a 12h amb la Sandra Creus, i es desdoblarà entre setmana, els dimarts, a partir d’ara Local d'Esquerra, de 10 a 11.30h amb la Carme Porta i els dimecres, a l'acadèmia Thames School de Guissona de 9 a 10.30h amb la Marta Farré.

 

A més a més, l’Ajuntament de Guissona, qui a impulsat la proposta, considera que aquestes classes seran una eina potent de cohesió social, de relació i entesa, especialment a l’hora de trobar feina, interès que la comunitat ha manifestat tenir en els últims dies.

L’Alcalde de Guissona, Jaume Ars, valora molt positivament la iniciativa, i agraeix al voluntariat el seu oferiment i la seva tasca per poder fer una Guissona més plural, tenint en compte les persones de procedències i llengües diferents en una societat cada vegada més multilingüe.

A més a més, l’Ajuntament de Guissona, també ha dissenyat una oferta d’activitats dirigides a adults on hi ha una proposta lúdica amb la col·laboració d’entitats com els Margeners de Guissona, el Centre Excursionista Guissonenc i el CAP Guissona, una programació en paral·lel a la d'infants i joves amb propostes educatives i de lleure totalment gratuïtes per a nens i nenes de 3 a 16 anys.

 

Guissona, 21 de març de 2022