TROBADA COMENIUS A GUISSONA DEL 22 AL 26 DE SETEMBRE DE 2014

La setmana passada, alumnes COMENIUS provinents de diferents països europeus van visitar l'INS Guissona. Els alumnes de primer de batxillerat fan un resum de l'estada.

DIJOUS 02 OCTUBRE 2014

 Durant aquesta setmana hem dut a terme la trobada Comènius al nostre centre l'INS Guissona. Ens hem reunit professors i alumnes de cinc països diferents: Polònia, Alemanya, Itàlia, Romania i Catalunya per tractar el tema del voluntariat i de l'aprenentatge i servei.

 El primer dia vam rebre els participants al centre, on els vam donar la benvinguda i els vam ensenyar les nostres instal·lacions. Tot seguit van fer un recorregut per Guissona tot visitant el Museu i van ser rebuts a l'Ajuntament per les autoritats. A la tarda, tots plegats vam realitzar tallers de temàtica romana al Museu.

El segon dia cada país va realitzar les presentacions que havien elaborat i vam iniciar la confecció d'un mural al pati que representés la implicació de cada país en el voluntariat. A la tarda vam realitzar una cursa d'orientació per Guissona que va permetre conèixer millor la nostra població a tots els visitants.

El tercer dia vam realitzar una sèrie de tallers d'aprenentatge i servei com ara: ajudar en les classes d'anglès a l'escola, acompanyar els avis de la Fundació o jugar amb ells a jocs de taula. I vam posar en comú les nostres experiències.

El quart dia vam visitar la capital de Catalunya, Barcelona. Els va agradar molt la Sagrada Família, Montjuïc, la catedral, les Rambles, el port... i passejar pels carrers comercials.

 El cinquè i últim dia vam acabar de pintar els murals i vam realitzar la moció final del projecte. Tot seguit es va fer el lliurament dels diplomes a tots els participants. Al vespre, a l'institut, es va fer el sopar de comiat amb una ambientació molt romana (amb legionaris i tot!) que va servir per tancar una setmana molt intensa i especial en què hem pogut conèixer nova gent, practicar l'anglès i donar a conèixer la nostra cultura.

Alumnes de 1r de batxillerat de l'INS Guissona