Troben quatre esquelets durant les obres del carrer Bisbal de Guissona

El passat dilluns es van iniciar les obres de repavimentació i restitució dels serveis bàsics del carrer Bisbal de Guissona. En el transcurs dels treballs, un equip d’arqueòlegs han realitzat les tasques de seguiment i control i han pogut documentar dos enterraments complets i dos de parcials.

DIMECRES 13 ABRIL 2016

Dimecres, 13 d’abril

 

NOTA DE PREMSA

 

Troben quatre esquelets durant les obres del carrer Bisbal de Guissona.

 

El passat dilluns es van iniciar les obres de repavimentació i restitució dels serveis bàsics del carrer Bisbal de Guissona. Aquest carrer està inclós dins de l’espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, per trobar-se dins del perímetre de l’antiga ciutat romana de Iesso.

 

En el transcurs dels treballs, un equip d’arqueòlegs han realitzat les tasques de seguiment i control i han pogut documentar dos enterraments complets i dos de parcials, coberts amb lloses de pedra, excavats als nivells naturals de la zona.

 

Es creu que aquests esquelets podrien datar-se en época tardoantiga (s.IV al V dC). Tot i això, pròximament, es realizarà l’estudi del Carboni 14, per precisar la seva datació.

 

Un cop extrets del lloc on s’han trobat es procedirà a l’estudi antropològic per conèixer l’edat , el sexe i les possibles malalties sofertes durant la seva vida.  

 

LAURA PUIG BERNAUS

Oficina de turisme i Museu de Guissona

Carrer del Tint,2 · 25210 GUISSONA

Tel. 973 551 414

www.guissona.cat www.museudeguissona.cat