Ucraïnesos de Guissona donen suport als manifestants proeuropeistes d’Ucraïna

Ucraïna vol ser europea i no dependre de Rússia. Aquest era el clam unànime dels més de 300 ucraïnesos de Guissona.

DIMARTS 17 DESEMBRE 2013

Ucraïna vol ser europea i no dependre de Rússia. Aquest era ahir el clam unànime dels més de 300 ucraïnesos de Guissona que es van concentrar a la plaça Major de la vila per donar suport a la creació de lligams d’Ucraïna amb Europa i el distanciament amb Rússia. Se sumaven així als seus compatriotes ucraïnesos, que aquest diumenge (i des de fa tres setmanes) també es manifestaven a la plaça Independència de Kiev a favor d’Europa i denunciant els tics poc democràtics de l’actual president ucraïnès, Viktor Ianukóvitx. “Ens tapa la boca”, reconeixia Oksana Kataran, ucraïnesa de Guissona que assegura que fa dies que viu enganxada a internet per anar seguint tot el que està passant al seu país.

I és que fa tres setmanes que milers de manifestants surten al carrer a la capital ucraïnesa i fins i tot han ocupat diversos edificis públics, com el mateix ajuntament de Kiev, demanant la dimissió de l’actual president ucraïnès per haver rebutjat un acord amb la Unió Europea i haver preferit enfortir vincles amb Rússia. Una decisió que ha dividit el país entre europeistes i partidaris de Rússia i que ha fet sortir molta gent al carrer, que veuen en Europa una garantia de progrés i llibertat.

 

A Guissona, la comunitat ucraïnesa és una de les més grans, amb més de 1.000 persones. Ahir, molts d’ells van voler sortir al carrer com a mostra de suport als manifestants antigobernamentals que fa setmanes que es manifesten a Ucraïna. I ho van fer coincidint amb una data assenyalada del seu calendari de Nadal, la festivitat de Sant Nicolau, que correspon a la seva festa dels Reis Mags i que a Guissona celebra cada any la comunitat ucraïnesa.

http://nextelevisio.com/ucrainesos-de-guissona-donen-suport-als-manifestants-proeuropeistes-ducraina/