UN ANY MÉS GUISSONA RECUPERA LES CATIFES DE CORPUS

L'èxit d'aquesta edició ha estat la participació del moviment associatiu de la vila.

DIMARTS 13 JUNY 2023

Aquest dissabte, 10 de juny, guissonencs i guissonenques s'han concentrat al carrer Fluvià per a l'elaboració de les tradicionals catifes de Corpus.

L'èxit d'aquesta edició ha estat la participació del moviment associatiu de la vila. Una quinzena d'entitats s'han sumat a la proposta aportant el seu granet de sorra en la construcció d'aquesta llarga catifa, de més de 30 metres, que també ha comptat amb l'aportació popular d'aquells infants que n’han volgut formar part.

Durant tot el matí les persones participants, veïnat i persones curioses, van passar pel carrer Fluvià que es va omplir d'activitat frenètica d'aquelles persones que van dissenyar les catifes i les van construir a base de serradures pigmentades, sal, marro de cafè i diferents elements vegetals.

A causa de la pluja, la processó prevista per diumenge es va anul·lar perquè la tempesta va fer malbé totes les catifes.

El Corpus clourà a Guissona el pròxim diumenge, 18 de juny amb la Festa de l'Enramada, la qual anirà precedida d'un taller que es durà a terme el dimecres, a les instal·lacions de l'Escola Ramon Faus i Esteve. Una activitat oberta a tothom on els infants més petits podran preparar els elements necessaris per participar i gaudir de la festa de diumenge.

 

Guissona, 13 de juny de 2023