UN ANY MÉS, GUISSONA SOLIDÀRIA AMB LA MARATÓ

Per quart any consecutiu, el proper diumenge, 13 de desembre, Guissona celebrarà la IV FESTA D’ENTITATS PROMARATÓ DE TV3, una festa en les que hi participen més d’una trentena d’entitats de la nostra vila amb l’objectiu de recaptar fons per la marató de tv3.

DILLUNS 07 DESEMBRE 2009

El proper diumenge, 13 de desembre a les 12 del matí iniciarà la VI Festa d’Entitats Promarató de TV3, enguany amb l’objectiu de recaptar el màxim de fons per la recerca entorn de les malalties minoritàries. Són 32 les associacions i entitats de la vila que participen enguany a la Marató, és a dir, gairebé un 90% de les entitats de Guissona organitzen activitats durant tot el dia amb l’objectiu de recaptar el màxim de diners per la Marató de TV3.

Malalties minoritàries
Una malaltia minoritària és una malaltia greu, poc freqüent i que afecta un nombre reduït de persones. Són patologies bastant desconegudes, fins i tot per als metges. No és estrany, doncs, que els afectats se sentin perduts i sovint desesperats. A més d'un tractament, busquen una resposta.
Com que hi ha al voltant d'unes 7.000 malalties minoritàries, són moltes les persones que en tenen alguna. A Catalunya hi ha uns 400.000 afectats. Es tracta, doncs, d'una gran minoria.

La festa d’entitats promarató de TV3
Les entitats de Guissona, organitzades en estands, promouen dins de l’espai del pavelló municipal de Guissona un conjunt d’exposicions, d’activitats i tallers per a petits i grans, a més, en l’escenari principal a més de seguir la Marató en directe podrem presenciar l’acte d’entrega de premis del concurs de felicitacions de Nadal, actuacions de l’escola municipal de música, actuacions de l’Associació Catalano-Andalusa de Guissona, actuacions de dansa. A més, comptarem amb els pilars d’inauguració a càrrec de Els Margeners de Guissona, cercaviles, el ball de la geganta i moltes sorpreses més.

Les activitats dins del pavelló gran es portaran a terme de 12 a 14h i de 17 a 19h. L’obertura de portes es farà un quart d’hora abans, i l’entrada és l’aportació solidària de 4€ i voluntària pels menors de 12 anys, que ens permetran accedir a un munt d’activitats.

El Servei Català de Trànsit a la Marató
Enguany i atès que la nostra vila està dins del Pla Pilot de Mobilitat Segura, el Servei Català de Trànsit ens porta una activitat de sensibilització en el transport escolar. Tots els escolars que vulguin podran gaudir de l’activitat, a partir d’una maqueta de bus gegant seran formats de com actuar en cas d’accident i com evacuar un autocar.

La cloenda, a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve
L’Escola de Dansa ha preparat com a acte de cloenda un memorial a Michael Jachson, un memorial en el que hi actuaran dels alumnes més petits de l’escola als més grans i que no ens deixarà indiferents.
L’acte de cloenda tindrà lloc al pavelló petit a partir de 2/4 de 8 de la tarda i l’accés es realitzarà amb la mateixa entrada de la Marató.

El cartell
Com cada any, el cartell s’ha dissenyat per alumnes de l’IES Guissona. S’han seleccionat dos dissenys per promoure la marató, un com a cartell per promoure la festa, elaborat per Sergi Verdés i Francesc Peña i un altre com a fulletó per difondre totes les activitats, elaborat per Clàudia Castells i Yasmin Sadek, agraïm amb aquestes línies la col•laboració a l’aula de visual i plàstica de l’IES Guissona per la feina feta.

Es poden consultar les activitats que es portaran a terme a la festa a:
http://www.guissona.net/la-vila/educacio/festa-dentitats-2009