UN ANY MÉS, GUISSONA VIU LA FESTA DE L’ENRAMADA

El passat diumenge, 13 de juny, el diumenge després de Corpus, Guissona va reviure la festa de l’enramada, enguany la cercavila dels més petits s’ha acompanyat amb l’àliga de Tàrrega, la bèstia de dos caps (a imatge de l’escut de la ciutat) creada per la guissonenca Agnès Pla ara fa un any.

DIMARTS 15 JUNY 2010

El passat diumenge, 13 de juny es va celebrar a Guissona la festa de l’enramada, una festa amb molts anys d’història que convoca a tots els nens i nenes de la vila. Les nenes amb una cistella de flors i un llaç al cap i els nens amb una coca decorada per a l’ocasió fan una cercavila pels carrers de la vila i després de la benedicció de paneres i coques a l’església, es realitza l’enramada de flors a la Verge de la Salut, a les fonts del poble.

Enguany, els nens i nenes han estat acompanyats pels Entremulls de la Cobla Antiga i l’Àliga de Tàrrega, que al sortir de l’església ha ballat una dansa popular creada per Ton Farran de l'Esbart Albada al so d'una partitura també composada per aquesta ocasió, obra del bellpuigenc Albert Solé.

La festa ha acabat amb la ballada de sardanes a la plaça Vell Pla i amb el repartiment de coca i barreja per tothom.