Un centenar de persones a la concentració d'ahir a favor de la llengua catalana.

Un centenar de persones es reuneixen a Guissona per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem i a favor de la llengua catalana.

DIVENDRES 24 DESEMBRE 2010

Prop d’un centenar de persones de totes les edats es van reunir ahir, 23 de desembre, a les 20.00 h., davant l’Ajuntament de Guissona per llegir el manifest de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem  i a favor de la llengua catalana.

El manifest, que adjuntem, exigeix als polítics valentia per defensar la integració de tots i totes els estudiants en el mateix camí de l’excel•lència educativa i que s’esmercin de forma valenta i desacomplexada en la lluita per l’assoliment ple de les llibertats i els drets de Catalunya.


Manifest contra l’atac
del Tribunal Suprem espanyol
al model lingüístic català

Ahir, dimecres 22 de desembre de 2011, els Magistrats i Magistrades de l’Estat espanyol varen tornar a perpetrar un atac contra de la identitat del poble català. Si fa sis mesos el Tribunal Constitucional escapçava de soca-rel l’enèssim esforç d’encaix del nostre país dins les estructures del Regne d’Espanya, ara el Tribunal Suprem vol acabar amb el model d’educació català d’immersió lingüística.

Sota la màscara d’un fictici respecte a les llibertats i cercant un conflicte inexistent, els Magistrats del Tribunal espanyol han pretès trencar amb un model educatiu que garanteix la igualtat, la convivència i l’acollida dels nostres infants i que és clau de volta per la supervivència de la única llengua pròpia de Catalunya.

La sentència pot acabar amb els èxits assolits els darrers anys en matèria d’educació, acabant amb la integració de tots els infants catalans i obrint una fractura per la via de la segregació escolar. Emprant les llengües com a armes llencívoles, el Tribunal Suprem aprofundeix irresponsablement en una ferida que es va obrir fa mesos i que pot portar a conseqüències imprevisibles.

Per tot això, demanem als nostres responsables polítics que no es facin còmplices per acció ni per omissió d’aquest nou atac a la identitat del poble català, que s’escarrassin en defensar la integració de tots i totes els estudiants en el mateix camí de l’excel•lència educativa i que s’esmercin de forma valenta i desacomplexada en la lluita per l’assoliment ple de les llibertats i els drets de Catalunya.

Guissona, 23 de desembre de 2010