Un congelador al mig de la Segarra

  1. Inici
  2. /
  3. actualitat
  4. /
  5. noticies
  6. /
  7. Un congelador al mig...
'

D’acord amb el que s’ha publicat avui, dimarts, 17 de març a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, el pou del gel de Guissona ja és Bé d’Interès Local.

Amb els seus 6,9 metres de diàmetre i 7,3 d’alçada, el Pou del Gel de Guissona ja és un Bé d’Interès Local. Tot un reconeixement a un dels elements d’arquitectura popular més ben conservats de Catalunya. El pou data del segle XVII, quan la indústria del gel agafa protagonisme: aquest element, que es recollia dels sots naturals que hi havia als camps de la Segarra, era imprescindible per conservar dels aliments i també tenia importants usos terapèutics. El Pou de Gel, fet amb pedra seca i excavat sota terra, era el gran congelador on s’emmagatzemava aquest preuat element a l’espera de comercialitzar-lo.

Avui podem visitar, per dins i per fora, aquesta construcció singular i imprescindible en uns temps on les neveres eren ciència ficció.