Un dissabte ple de COLORS

El passat dissabte, la conferència de Rafael Allepuz i la fira de tallers van ser les activitats destacades del mes de les cultures a Guissona, amb un conjunt d’activitats dirigides a tots els públics.

DIMARTS 28 ABRIL 2009

Després de la setmana de Sant Jordi carregada de presentacions de llibres, sessions de contes, concursos literaris, ... el passat dissabte van seguir portant-se a terme a Guissona les activitats relacionades amb la interculturalitat i la cohesió social, sota el nom de COLORS.

A les 12 del matí, el professor d’economia aplicada i president de Justicia i Pau a Lleida, el Sr. Rafael Allepuz va presentar a l’Espai Fassina de Guissona la conferència “Immigració i treball. Una anàlisi en el temps de crisi econòmica”, en aquesta conferència Allepuz va presentar una evolució en el temps de la immigració a Catalunya, mostrant també els problemes en que ens podíem trobar amb la immigració en una situació de crisi com l’actual, posant com a exemple, la campanya de la fruita a Lleida. La conferència es va transformar en un col·loqui-debat gràcies a l’important nombre d’aportacions del públic que va assistir-hi.

A la tarda, i pels més petits el Pla Educatiu d’Entorn va organitzar una fira de tallers, en la que els petits van poder maquillar-se, conèixer jocs tradicionals i gaudir de diferents activitats. A més, Els Margeners de Guissona van participar-hi amb un taller de castells per promoure la interculturalitat dins del món casteller i com a cloenda dels tallers, l’Associació de Dones Nèvia i l’Associació Vasil Levski (Bulgària) van col·laborar en la festa repartint coca i xocolata per a tothom.

Les activitats de COLORS clouran el proper diumenge, 3 de maig, amb la representació de l’obra AIXÒ ERA I NO ERA de Pasqual Alapont, a la sala d’actes del CEIP Ramon Faus i Esteve, per part dels alumnes del taller de teatre que s’han estat preparant durant els darrers mesos amb l’objectiu d’oferir una representació teatral on l’èxit hi està assegurat.