Un incendi molt proper a la nostra vila

El foc d'Agramunt ha cremat més de mil hectàrees, el de Cervera unes altres 30, quatre carreteres estan tallades i els veïns de Sanaüja estan confinats a les seves cases.

DIVENDRES 17 JULIOL 2009

 
Una persona ha mort aquest divendres a Cabanabona a conseqüència del gran incendi que s'ha declarat a primera hora de la tarda al terme d'Agramunt i queràpidament, a causa del fort vent que ha bufat a la zona, s'ha anat extenent cap a la zona nord-est de la comarca de l'Urgell fins a arribar a Cabanabona, un punt situat a cavall de les comarques de la Noguera i la Segarra.
Segons les informacions de darrera hora, el foc ha arrasat mil hectàrees, majoritàirament de conreus, de les comarques de l'Urgell i la Noguera, i ha obligat a tallar dues carreteres, la C-1412 a Biosca, i la L-313, a Cabanabona.
Paral.lelament, un altre incendi ha afectat unes 30 hectàrees de la zona de Cervera i ha obligat a mantenir tallades al trànsit les carreters L-311, que comunica Cervera i Guissona, i la N-141F, entre Cervera i Les Oluges.
Al mateix temps, els bombers han hagut de mantenir confinats dins de les seves cases els veïns de Sanaüja tot i que no s'ha desallotjat ningú.
Arran dels incendis tan virulents a Lleida i també en altres punts de Catalunya, la direcció general de Protecció Civil ha decidit activar en fase d'emergència el Pla Infocat.
Un total de 60 dotacions terrestres i onze mitjans aeris treballen per apagar el foc d'Agramunt i unes altres 20 de terrestres i 4 aèries fan el mateix amb el de Cervera.

Última modificació: 22.05h

Directori d'emergències de la Segarra