UN MES DE MAIG DE FIRES

Durant aquest mes de maig de 2011 el Museu de Guissona Eduard Camps i el Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso han participat en dues importants fires del sector, Tarraco Viva i el Mercat de la Prehistòria, a Tarragona i Moià respectivament.

DILLUNS 23 MAIG 2011

Els dies 13, 14 i 15 de maig es va assistir a la Fira internacional Tarraco Viva, Roma als Museus del món. El festival és una ocasió magnífica per apropar la riquesa arqueològica de Guissona a un gran nombre de persones interessades en la temàtica, que durant tres dies van visitar l’estand del Museu.

La fira té categoria internacional, ja que hi assisteixen museus, centres d’interpretació, parcs arqueològics i publicacions d’història de tot Europa, aquest any amb l’invitació especial del Museu de Roma, que hi participen per tal de donar a conèixer al visitant de Tarraco Viva l’immens llegat de la civilització de l’antiga Roma.

Es tracta també d’un espai per intercanviar informació sobre el treball i les realitats de museus i institucions amb les seves aportacions a l’àmbit de la divulgació històrica. Un espai per a conèixer, així mateix, les diverses publicacions d’història, nacionals i internacionals, que podem trobar en el mercat.

I una setmana següent, el diumenge 22 de maig es va assistir al Mercat de la Prehistòria, una fira més encarada al món prehistòric, però que hi té cabuda Museus i entitats relacionades amb la paleontologia, la prehistòria i la història antiga

Durant tot un matí, al Parc Municipal, es varen realitzar moltes activitats extretes d'època prehistòrica, que el visitant va poder combinar amb la informació que els Museus dispensaven. A més, enguany la ràdio local, Ràdio Moià, també present al Mercat, va organitzar una taula rodona entre els representants dels Museus presents per debatre sobre com els Museus socialitzen el coneixement.

La valoració des del Museu, a ambdós fires, ha estat molt positiva, des d’un punt de vista promocional i d’intercanvi d’informació i experiències culturals. Donant especial èmfasi a l’interès despertat per la propera obertura del nou Museu i de la remodelació del Parc Arqueològic de Iesso.


Museu de Guissona