UN PASSEIG PEL NOSTRE PASSAT MEDIEVAL

El passat dijous, 23 d’agost va tenir lloc la tercera visita guiada nocturna, per Guissona, aquest cop, el passat medieval de la nostra vila, ens va traslladar a un munt de racons desconeguts.

DIVENDRES 24 AGOST 2012

 El passat dijous, 23 d’agost va tenir lloc la tercera visita guiada nocturna, per Guissona, aquest cop, el passat medieval de la nostra vila, ens va traslladar a la necròpolis ubicada a l’interior de l’església de Santa Maria, ens va donar a conèixer la imatge de la Verge del Claustre, els sarcòfags medievals ubicats a la capella de sant Plàcid, la muralla medieval, les portes d’accés a la vila, coneixent amb detall, la del portal de l’àngel, la plaça del costell o forca (actualment Plaça Pere Fages), l’antic carrer del Sitjar (ara, carrer Sant Magí), la plaça de Capdevila (on s’ubicava l’antic Castell) i el carrer gueto o possible barri dels jueus en l’època medieval.

En acabar la visita, el públic va poder conèixer una llegenda medieval, vinguda de mans d’un titellaire medieval que va fer passar una molt bona estona al públic assistent.

El cicle de visites guiades noctures acabarà el proper dijous, 30 d’agost, aquest dia coneixerem el nostre passat romà, anirem a l’antiga Iesso, l’origen de la nostra vila, al parc arqueològic. La visita s’acabarà amb una representació teatral que ens portarà a la vida quotidiana de l’antiga Roma, amb l’obra de teatre CONVERSES DE MEUQUES. Les entrades a 5€ són limitades i es poden adquirir a l’Ajuntament de Guissona en horari de matí.