UN PREMI PILARÍN BAYÉS PER GUISSONA

La classe de 2n A de Primària de l’Escola Ramon Faus i Esteve de Guissona ha guanyat un dels premis del Novè Premi Pilarín Bayés, de contes escrits per nens i nenes, convocat per l’Obra Social de Caixa Penedès i l’Editorial Mediterrània.

DIMECRES 06 JUNY 2012

 

La classe de 2n A de Primària de l’Escola Ramon Faus i Esteve de Guissona ha guanyat un dels premis del Novè Premi Pilarín Bayés, de contes escrits per nens i nenes, convocat per l’Obra Social de Caixa Penedès i l’Editorial Mediterrània. El conte es titula “El Gerard, la Marta i els seus amics extraterrestres”. Explica com uns extraterrestres juntament amb un nen i una nena de Guissona busquen solucions per fer front la crisi i poder superar-la.
 
El dimecres , 30 de maig, la tutora, Angelina Infante, la Directora, Dolors Farran i dotze nens/es de la classe van recollir el premi al Palau Robert de Barcelona. És un premi important ja que s’hi van presentar més de 1200 contes i aquest ha estat un dels guanyadors. Ara aquest conte , juntament amb els altres 14 guanyadors han estat publicats en un llibre il·lustrat per la Pilarín Bayés amb un dibuix molt bonic on surt el Portal de l’ Àngel. El llibre porta el nom de “Contes de la crisi.”
 
L’acte va comptar amb la presència de la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, de la il·lustradora, Pilarín Bayés, del filòsof i pedagog, Gregorio Luri, i de la Directora de l’Editorial Mediterrània, Mònica Estruch.
El tema d’aquesta convocatòria era “ Valors per superar la crisi”.
 
El treball consistia en la redacció d’un conte que portés a la reflexió sobre quins valors aprendran d’aquesta situació, valorant la crisi no només negativament sinó com una oportunitat per canviar les coses. A partir de tots els contes rebuts, i com a novetat destacada, el premi incorporava enguany la figura de l’expert, Gregorio Luri, filòsof i pedagog, encarregat d’analitzar la vivència dels més petits en relació a la situació de crisi actual en un estudi anomenat “Estudi Mediterrània- Escoltem els nens”, que s’ ha editat en format de llibret recollint un seguit de conclusions sobre els valors que aporten els més joves per sortir de la crisi.