Un primer tast al Mercat Romà de Iesso

El passat dilluns es va iniciar a Guissona el taller de cuina romana, que dóna per inaugurades les activitats prèvies als capvespres a la romana i al mercat romà, les quals enguany donen un paper important a la cuina i en conseqüència als restauradors de la vila de Guissona.

DIMARTS 23 JUNY 2009

 
El passat dilluns es va iniciar a Guissona el taller de cuina romana, que dóna per inaugurades les activitats prèvies als capvespres a la romana i al mercat romà, les quals enguany donen un paper important a la cuina i en conseqüència als restauradors de la vila de Guissona.
El taller de cuina romana s’ha ofert als restauradors de la nostra vila, els quals durant quatre sessions podran conèixer i aprofundir en el possible amb les tècniques, ingredients i receptari de l’època romana.
 
En la realització del taller es centraran bàsicament en l’edició de l’Apici de la Fundació Bernat Metge, a més de referències relacionades amb ingredients, en el llibre De agricolia, de la mateixa col∙lecció i La història natural de Plini el vell, Teofrast, Erodot, etc.
 
Per la realització del taller comptem amb Pep Salsetes, una institució en el món del bon menjar de Catalunya. El Pep és un savi de la cuina tradicional i fa un treball importantíssim de recuperació de la
cultura popular gastronòmica. Viatja per tot el Principat durant la setmana compartint i impartint coneixements sobre el negociat de la forquilla.
 
A partir d’aquest curs, els restaurants que hi han participat, que són El Bar Modern, L’Altell, el Cassolí, el Nard, el Portal, el Rebost i la societat gastronòmica de nova creació a Guissona, la Manduca, tindran les bases per elaborar menjar de l’època romana i incorporar-les al seu menú o oferir un menú especial en el marc dels capvespres a la romana i del mercat romà.

A més, aquests restaurants, el dijous, 16 de juliol i en el marc dels capvespres a la romana, elaboraran un SOPAR ROMÀ DE GALA, obert al públic en general i a un mòdic preu de 5€, amb l’únic requisit que cal anar vestit de romà. El sopar comptarà amb la presència del Cèsar i la Cleopatra guanyadors de l’edició 2008 de la Bakanal de IESSO i ens permetrà conèixer els plats de l’època romana i altres aspectes com el parament de les taules, com es desenvolupaven les celebracions i moltes coses més. Els tiquets del sopar es podran adquirir a partir de l’1 de juliol a l’Oficina de Turisme de Guissona.
 
El taller de cuina romana ha estat subvencionat per Tallers per la Festa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a més d’aquest taller, enguany es realitzarà un taller de legionàries, perquè el nou grup de legionàries que va sorgir l’any passat es pugui elaborar el vestuari de guerra i un taller de quadriguetes perquè pares i mares puguin elaborar la quàdriga dels seus fills i així poder-lo inscriure a la I CURSA DE QUADRIGUETES.
 
A poc a poc, us anirem presentant les novetats que us esperen en el XIII Mercat Romà de Iesso.