UNA NOVA GEGANTONA A LA FAMÍLIA DE GEGANTS DE GUISSONA

La família de gegants de Guissona està d’enhorabona, aquest dissabte a la tarda s’ha incorporat una nova gegantona a la colla, es tracta de la Llúcia, una gegantona que reprodueix la protagonista de la col•lecció “Guissona, històries de conte”, una sèrie de contes infantils sobre festes, tradicions i altres elements propis de Guissona protagonitzats per en Piteu i la seva germana Llúcia. El nom dels protagonistes fou votat per la gent i tant la il•lustració com el text foren escollits en concurs, resultant com a guanyadores Agnès Pla i Marga Codina respectivament.

DILLUNS 30 JUNY 2014

UNA NOVA GEGANTONA A LA FAMÍLIA DE GEGANTS DE GUISSONA

Dilluns, 30 de juny de 2014

La família de gegants de Guissona està d’enhorabona, aquest dissabte a la tarda s’ha incorporat una nova gegantona a la colla, es tracta de la Llúcia, una gegantona que reprodueix la protagonista de la col·lecció “Guissona, històries de conte”, una sèrie de contes infantils sobre festes, tradicions i altres elements propis de Guissona protagonitzats per en Piteu i la seva germana Llúcia. El nom dels protagonistes fou votat per la gent i tant la il·lustració com el text foren escollits en concurs, resultant com a guanyadores Agnès Pla i Marga Codina respectivament.

La presentació de la Llúcia es va realitzar en el marc de la festa de l’enramada, atès que el primer llibre de la col·lecció GUISSONA, HISTÒRIES DE CONTE, sota el títol EL SECRET DEL POU es centra amb aquesta festa. Així doncs, a la vigilia de la festa, una cercavila amb tota la colla gegantera de Guissona i els grallers del Brut i la Bruta de Torà van anar a buscar a la Llúcia, que va sortir de Cal Plataire, una casa que acaba de fer cent anys i recentment restaurada, ubicada al carrer Fluvià. Des d’aquí la Llucia acompanyada tota l’estona pel Piteu, el seu germà gran, va recórrer tots els carrers de Guissona.

Acabada la cercavila, a la plaça Bisbe Benlloch va tenir lloc un concorregut taller d’elaboració de paneres i decoració de fustes per preparar-ho tot per la festa de l’enramada.

La gegantona Llúcia, de 200 cm d’alçada i 18 Kg de pes és obra de l’escultora guissonenca Agnès Pla i pretèn que els petits de Guissona ja s’iniciÏn al món geganter des de ben joves.