UNA POETA BARCELONINA GUANYADORA DEL II PREMI JORDI PÀMIAS

L’obra guanyadora de la segona edició del premi Jordi Pàmias ha estat “Dones d’heura” de la poeta de Barcelona, Marta Pérez Sierra, una obra que utilitza elements de la natura per situar els diferents entorns de l’amor.

DIMARTS 26 OCTUBRE 2010

El passat dissabte 23 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona i en un acte presidit per l’Alcalde, Josep Cosconera; la regidora d’educació, Angelina Infante; el poeta, Jordi Pàmias; l’editor, Ramon Pagès i en Josep Borrell, com a membre del Tribunal, es va concedir el segon premi Jordi Pàmias, d’entre les 47 obres que es van presentar a la convocatòria, en un acte musicalitzat pel guissonenc, Xesco Grau.

Enguany, la guanyadora del premi ha estat la poeta de Barcelona Marta Pérez Sierra, que casualment, l'any passat ja va aconseguir l'accèssit del premi de poesia Jordi Pàmias de Guissona amb l'obra “Si goso dir-li un mot d'amant”, en aquesta edició ha aconseguit guanyar el certamen amb una col•lecció de 33 poemes sota el títol “Dones d'Heura”.

Segons el portaveu del jurat Josep Borrell, el treball ha estat guardonat per l’excel•lent domini del llenguatge poètic i molt concretament el de la metàfora, la sinestèsia el joc de metamorfosis, la prosopopeia i el ritme aconseguit. Segons el jurat, “Dones d’heura” és obra d’una sensualitat exquisida i delicada, en què els elements de la natura funcionen com a correlat objectiu dels sentiment amorós i del teixit de pulsions emocionals i passionals del diàleg entre els o les amants, amb els quals arriben a fusionar-se i a corporeïtzar-se.

L'alcalde, Josep Cosconera, va fer entrega del guardó, que consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

Guissona va iniciar fa 7 anys un premi de poesia dedicat al poeta local, amb la convocatòria del premi de poesia a nivell dels centres educatius de primària i secundària, el qual encara es porta a terme i del qual se’n realitza l’acte d’entrega de premis pels voltants de Sant Jordi.

Des de fa dos anys, es va decidir obrir un nou premi, dirigit al públic adult i amb caràcter obert i aconsegueix anualment la participació d’una cinquantena de poetes dels Països Catalans.