UNA QUARANTENA DE PERSONES D’ORIGEN ESTRANGER DE GUISSONA OBTINDRAN LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES EN ALFABETITZACIÓ ONLINE.

El curs tindrà una durada de 120 hores i l’alumnat podrà obtenir el certificat del mòdul A (competències lingüístiques), que és el primer pas de formar-se dins del Servei de primera acollida impulsat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.

DIVENDRES 26 FEBRER 2021

 

Durant el mes de març, més de 40 persones començaran la formació gratuïta  d’alfabetització en modalitat online. Està organitzada per l’ATAP, Associació de Treballs d’Atenció a les Persones, entitat sense ànim de lucre que ajuda als col·lectius més vulnerables. El curs tindrà una durada de 120 hores i l’alumnat podrà obtenir el certificat del mòdul A (competències lingüístiques), que és el primer pas de formar-se dins del Servei de primera acollida  impulsat  per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.

En la formació participaran diferents grups: les persones no alfabetitzades nouvingudes i les que porten molts anys al municipi, així com les persones que saben llegir i escriure en el seu idioma, però no tenen competències bàsiques en català.  Entre els països de procedència de l’alumnat, cal destacar el continent africà i sobretot Guinea i Senegal, però també hi ha l’alumnat de l’Europa d’Est.

Les classes s’impartiran a través de la plataforma Jitsi Meet de dilluns a divendres, els grups de matí de 9.30 a 11.30 i els grups de la tarda de 15.15 a 17.15 hores. A l’inici del curs, l’alumnat rebrà l’acompanyament del professorat via WhatsApp per conèixer millor les tecnologies digitals necessàries per dur a terme l’activitat.

La formació ha rebut finançament del Departament d’Afers Social i Famílies de la Generalitat  i és fruit de la col·laboració entre l’associació ATAP i de l’Àrea d’atenció al nouvingut de l’Ajuntament de Guissona, encarregada del desplegament del Servei de primera acollida al municipi.