V RENTADA POPULAR A LES FONTS I 1ª TROBADA DE PUNTARIRES

Aquest diumenge ha tingut lloc la popular rentada a les Fonts de la vila. Amb aquesta, ha estat la V edició, i ha anat acompanyada d'una primera trobada de puntaries.

DILLUNS 28 AGOST 2017

Aquest diumenge i amb motiu de la festa de la Mare de Déu de la Salut, ha tingut lloc la popular rentada a les Fonts de la vila. Amb aquesta, ha estat la V edició, i ha anat acompanyada d'una primera trobada de puntaries vinguts d'arreu de Catalunya.

Així doncs, una vintena de dones avituallades a principis de segle i acompanyades d'algun home i d'alguns infants, han portat a terme la reconstrucció d'una rentada popular a les fonts del poble de la nostra vila. Aquests hi han reflectit el que passava al voltant de les fonts als anys trenta-quaranta.
Aquesta edició però, ha adoptat un caire especial i únic, teatralitzant així, algunes converses de safareig que s'hi feien a l'època, recuperant i recordant frases, llocs i personatges peculiars de Guissona. L'obra ha estat elaborada i dirigida per la Guissonenca Anna Pla.

Paral·lelament a aquesta activitat, l'Associació de Dones Nèvia, ha organitzat a la plaça Vell Pla la 1a trobada de puntaires de Guissona, on s'han aplegat gairebé 200 puntaires vingudes d'arreu de Catalunya. Cap a les 19.00 h, s'ha servit un berenar tradicional de coca i xocolata, i s’ha acompanyat de porrons de mistela i càntirs d'aigua fresca.

A continuació, s'ha fet un concert d'havaneres amb el grup Boira, i a la mitja part s'ha servit ron cremat a tots els assistents. D’aquesta manera, s’ha posat punt i final a les tardes musicals d'aquest mes d'agost a la nostra vila.