VI EDICIÓ DE LA RENTADA POPULAR A LES FONTS DE LA VILA

DILLUNS 27 AGOST 2018

 

 

Aquest diumenge i amb motiu de la festa de la Mare de Déu de la Salut, ha tingut lloc la popular rentada a les Fonts de la vila. Aquesta ha estat la VI edició, i ha anat acompanyada de una cantada d’Havaneres.

Així doncs, una vintena de dones avituallades a principis de segle i acompanyades d'alguns infants, han portat a terme la reconstrucció d'una rentada popular a les fonts del poble de la nostra vila. Aquests hi han reflectit el que passava al voltant de les fonts als anys trenta-quaranta.

La rentada ha estat teatralitzada per les mateixes dones de Guissona, recuperant algunes converses de safareig que s'hi feien a l'època, recuperant i recordant frases, llocs, cases i personatges peculiars de Guissona. L'obra ha estat elaborada i dirigida per la Guissonenca Anna Pla.

Seguidament a aquesta activitat, s’ha servit un berenar tradicional pels assistents a base de pa amb oli, cacau en pols i/o sucre.

Tanmateix els assistents han pogut gaudir d’un concert d’havaneres a càrrec del grup Arrels de la Terra Ferma. cap al final s’ha servit ron cremat a tots els assistents. D’aquesta manera, s’ha posat punt i final a les tardes musicals d'aquest mes d'agost a la nostra vila.