VII ANIVERSARI DELS MARGENERS DE GUISSONA

Aquest passat diumenge 27 d’abril, la colla Margeners de Guissona hem celebrat el nostre VII aniversari amb una actuació a les dotze del migdia a la plaça Major de la vila, juntament amb les dues colles convidades d’enguany, els castellers d’Esparraguera i els castellers de Vilafranca.

DIMARTS 29 ABRIL 2014

VII ANIVERSARI DELS MARGENERS DE GUISSONA (27.04.2014)

Guissona.- Aquest diumenge 27 d’abril, la colla Margeners de Guissona hem celebrat el nostre VII aniversari amb una actuació a les dotze del migdia a la plaça Major de la vila, juntament amb les dues colles convidades d’enguany, els castellers d’Esparraguera i els castellers de Vilafranca.

Els tradicionals pilars d’entrada han donat el tret de sortida de la diada; tres pilars de quatre dels Margeners i dels castellers de Vilafranca, respectivament i un per part dels d’Esparraguera.

Els amfitrions de la jornada hem estrenat ronda amb el tercer tres de set descarregat de la temporada, estructura consolidada i amb les sensacions de vestir-hi un pilar de cinc al mig pròximament. Després de la feina ben feta a primera ronda, hem plantat un quatre de set que s’ha mostrat ferm i que no ha perdut les mides durant l’execució. Per tancar la ronda de castells hem fet el cinc de sis on la seva estructura demana a crits un pis més. En la ronda de pilars hem descarregat el pilar de cinc.

Els castellers de Vilafranca, que no havien trepitjat la plaça de Guissona des del 1990, han desplaçat des de la capital de l’Alt Penedès un gran nombre de camises verdes. Per encetar el seu primer castell de la temporada han elegit el tres de vuit, estructura que presentava els habituals nervis del primer castell de l’any però que han sabut descarregar amb solvència. El seu segon castell ha estat el dos de vuit amb folre, castell folrat que ha fet gaudir de valent al públic que es trobava a la plaça. El seu últim castell ha sigut el quatre de vuit. En la ronda de pilars han descarregat un magnífic pilar de sis, espadat que només s’havia descarregat a Guissona en una ocasió anterior per part dels Minyons de Terrassa.

Els castellers d’Esparraguera, per la seva part, han descarregat el tres de set a primera ronda. El seu plat fort ha arribat a la segona ronda on han descarregat el cinc de set, castell que no descarregaven des del 2008. Per acabar han escollit el quatre de set amb el pilar. En la ronda de pilars han descarregat un pilar de cinc aixecat per sota.

Amb aquesta actuació, els Margeners de Guissona, igualem la nostra millor actuació de la temporada que ja vam assolir per la diada de Sant Josep i acabem amb moltes ganes de poder portar castells superiors en les diades pròximes.

 Margeners de Guissona: 3P4, 3d7, 4d7, 5d6, P5.

Castellers de Vilafranca: 3P4, 3d8, 2d8f, 4d8, P6.

Castellers d’Esparraguera: P4, 3d7, 5d7, 4d7a, P5xs.