VII CONCURS DE FOTOGRAFIA

Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, els dies 24, 25 i 26 de setembre, el Museu a organitzat el VII concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”. La setena edició d’aquest concurs ha comptat amb un total de vint-i-nou fotografies, d’autors de Guissona, però també d’altres punts de la geografia catalana com Tàrrega o Barcelona.

DILLUNS 26 SETEMBRE 2011

 

 
Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, els dies 24, 25 i 26 de setembre, el Museu a organitzat el VII concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”.
 
La setena edició d’aquest concurs ha comptat amb un total de vint-i-nou fotografies, d’autors de Guissona, però també d’altres punts de la geografia catalana com Tàrrega o Barcelona. Les fotografies presentades al concurs són representatives del patrimoni natural, arquitectònic i festiu de la Plana de Guissona, i també, des de fa dos anys, de tota la comaraca de la Segarra en general.
 
 Els guanyadors, segons el jurat professional, de l’edició d’enguany han estat:
 
- En la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i natural, Marina Caviedes, de Guissona, amb la fotografia “Capvespre”, s’ha endut el primer premi. I Maria Dolors Vilardosa de Barcelona, amb la fotografia “Les serres: despedregant”, a obtingut el segon premi.
- En la categoria patrimoni festiu, social i etnològic, la guanyadora ha estat Josep Anton Llaudet, amb la instantània, “Margeners tocant el cel”, i el segon classificat ha estat el mateix autor amb la fotografia “Margeners a la plaça major de Sanaüja”.
- El guanyador de la categoria de retoc fotogràfic ha estat Joan Vendrell, de Guissona, amb el retoc a la fotografia, “Mirant a l’infinit”, per la seva originalitat.
A més, s’ha concedit el premi del jurat popular, escollit per tots els visitants que han passat per l’exposició durant aquest l’última setmana, i a través del bloc del Museu: www.museuguissona.blogspot.com, on un gran nombre de persones ha pogut emetre el seu vot des de casa. La fotografia escollida de la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i natural ha estat “Finestra a la Segarra”, de Marina Caviedes de Guissona. I el premi popular de la categoria patrimoni festiu, social i etnològic ha estat per, de nou, Josep Anton LLaudet, de Tàrrega, amb la fotografia “Els marganers a la plaça major de Sanaüja”.
 
Enguany s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de fotògrafs professionals de les comarques de Lleida que han valorat i puntuat totes les fotografies. El Jurat ha estat format per Carme Garcia de Foto Estudi Magraners de Lleida, Jaume Solé de Fotoestudi J. Solé de Tàrrega, Enric Rodriguez de Fotografia Euro-Estudio Lleida, Maria Calvet de Calvet Fotògrafs de Balaguer i Joan Manel Puig de J Manel Puig Fotografia de Bellcaire d’Urgell. El veredicte es va fer públic el diumenge 25 a la 13 hores del migdia a la sala d’audiovisuals del recentment estrenat museu de Guissona.
 
L’exposició de fotografies restarà oberta fins a finals d’octubre (dia 31) a la sala d’exposicions del nou museu, a l’edifici Fassina, i podeu visitar-la de dilluns a dissabte, des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia. També podeu entrar al bloc i veure les fotografies participants. A partir del dia 1 de novembre tots els participants que no hagin sortit premiats poden passar a recollir les fotografies.
 
Des del Museu es vol donar les gràcies, en primer lloc, a tots els participants per la seva col·laboració, entusiasme i per la qualitat de les fotografies, i també a l’Associació de fotogràfs professionals de les comarques de Lleida per haver realitzat les funcions de jurat de forma tant precisa. Ja estem preparant la propera edició del concurs, la vuitena, esperem que tothom s’animi a participar-hi.
 
 
Museu de Guissona