VIII CONCURS DE FOTOGRAFIA (2012)

Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, els dies 28, 29 i 30 de setembre, el Museu a organitzat el VIII concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”.

DILLUNS 01 OCTUBRE 2012

VIII CONCURS DE FOTOGRAFIA (2012)

 

Coincidint amb les jornades Europees del Patrimoni, els dies 28, 29 i 30 de setembre, el Museu a organitzat el VIII concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni”.

 

La setena edició d’aquest concurs ha comptat amb un total de cinquanta fotografies, d’autors de Guissona, però també d’altres punts de la geografia catalana com Tàrrega, Cervera o Barcelona. Les fotografies presentades al concurs són representatives del patrimoni natural, arquitectònic i festiu de la Plana de Guissona, i també, des de fa tres anys, de tota la comarca de la Segarra en general.

 

 Els guanyadors, segons el jurat professional, de l’edició d’enguany han estat:

 

- En la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i  natural, Francesc Reguant de Guissona, amb la fotografia “Via Gebrada”, s’ha endut el primer premi. I Jordi Bonet, també de Guissona, amb la fotografia “Vall del Llobregós”, a obtingut el segon premi.

- En la categoria patrimoni festiu, social i etnològic, la guanyadora ha estat Marc Mora de Ribera d’Ondara, amb la instantània, “A punt per batre”, i el segon classificat ha estat Jordi Bonet, amb “ Festa de la Taranga”.

- El guanyador de la categoria de retoc fotogràfic ha estat Jaume Moya de Florejacs, amb el retoc a la fotografia, “El cíclop de Claret”, per la seva originalitat.

A més, s’ha concedit el premi del jurat popular, escollit per tots els visitants que han passat per l’exposició durant aquest l’última setmana. La fotografia escollida de la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i natural ha estat “Font nova de l’Estany”, d’Anna Plà de Guissona. I el premi popular de la categoria patrimoni festiu, social i etnològic ha estat per Jairo Serrano de Guissona amb la fotografia “Cor d’Aquelarre”.

 

Enguany s’ha comptat, de nou, amb la col·laboració de l’Associació de fotògrafs professionals de les comarques de Lleida que han valorat i puntuat totes les fotografies. El Jurat ha estat format per Carme Garcia de Foto Estudi Magraners de Lleida, Enric Rodriguez de Fotografia Euro-Estudio Lleida, Pilar Agulló de Fotografia Estil de Lleida i Joan Manel Puig de J Manel Puig Fotografia de Bellcaire d’Urgell. El veredicte es va fer públic el diumenge 30 a la 13 hores del migdia a la sala d’audiovisuals del nou museu de Guissona Eduard Camps.

 

L’exposició de fotografies restarà oberta fins a finals d’octubre (dia 31) a la sala d’exposicions del nou museu, a l’edifici Fassina, i podeu visitar-la de dilluns a dissabte, des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia. També podeu entrar al bloc i veure les fotografies participants. A partir del dia 1 de novembre tots els participants que no hagin sortit premiats poden passar a recollir les fotografies.

 

Des del Museu es vol donar les gràcies, en primer lloc, a tots els participants per la seva col·laboració, entusiasme i per la qualitat de les fotografies, i en segon lloc a l’Associació de fotògrafs professionals de les comarques de Lleida per haver realitzat les funcions de jurat de forma tant precisa. Ja estem preparant la propera edició del concurs, la novena amb alguns canvis a la vista, esperem que tothom s’animi a participar-hi.

 

 

Museu de Guissona