VINT NENS I NENES PARTICIPEN AL CURS D'ARQUEOLOGIA INFANTIL

Durant aquesta setmana nens i nenes de 6 a 12 anys, una vintena, ocupant totes les places disponibles al curs han participat de la quarta edició del curs d'arqueologia infantil que per quart any consecutiu es porta a terme durant una setmana del mes d'agost. Aquesta activitat pretén acostar la pràctica arqueològica als infants de Guissona donant-los l’oportunitat de treballar en la recreació d’una excavació.

DIMARTS 16 AGOST 2016

El Museu de Guissona clou el curs d'arqueologia que s'ha portat a terme entre el 8 i el 12 d'agost.

Durant aquesta setmana nens i nenes de 6 a 12 anys, una vintena, ocupant totes les places disponibles al curs han participat de la quarta edició del curs d'arqueologia infantil que per quart any consecutiu es porta a terme durant una setmana del mes d'agost.

Aquesta activitat pretén acostar la pràctica arqueològica als infants de Guissona donant-los l’oportunitat de treballar en la recreació d’una excavació. Durant els cinc dies del curs, els participants han pogut aplicar les diferents tasques pròpies de la investigació arqueològica, per tal de posar-se a la pell d’un autèntic arqueòleg. D’aquesta manera, i a partir dels resultats obtinguts, han pogut interpretar com vivien els romans a Guissona i, a la vegada, conèixer la dinàmica de formació d’un jaciment. Amb aquesta activitat es pretén mantenir actiu el diàleg de la població amb un equipament cultural de referència, el Parc Arqueològic de la Ciutat Romana de Iesso i el Museu Eduard Camps i Cava.

Aquesta proposta, a més de representar una activitat d’oci alternativa, suposa un mitjà per aproximar als més petits el llegat històric de Guissona a partir de la pròpia experiència. Aquest fet esdevé el millor mitjà per obtenir una visió sensible i respectuosa envers el nostre passat.

L'activitat ha estat dinamitzada per David Castellana i Gemma de Solà, dos arqueòlegs que han traslladat el seu amor per l'arqueologia als participants del curs.