Visita de l'IEC a Guissona

La Junta de govern de l’Institut d’Estudis Catalans visita el Museu de Guissona i el Parc Arqueològic de la Ciutat Romana de Iesso

DIJOUS 09 OCTUBRE 2008

El Dimecres 8 d’octubre la Junta de govern de l’Institut d’Estudis Catalans, encapçalats pel seu President el Sr. Salvador Giner, van visitar el Museu de Guissona i el Parc Arqueològic de la Ciutat Romana de Iesso. El motiu de la visita era explicar a la premsa el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci Patronat d’Arqueologia, per continuar a terme les tasques d’excavació i difusió de la Guissona arqueològica.

 

A l’acte també hi van assistir el President i el Director del Patronat d’Arqueologia de Guissona, el Sr. Josep Cosconera, i el Sr. Josep Guitart, respectivament, i autoritats locals de Guissona, com la Regidora de Turisme, la Sra. Pilar Subarroca i la regidora de cultura la Sra. Ester Roca, a més d’autoritats comarcals com el President del Consell Comarcal de la Segarra, el Sr. Xavier Casoliva. 
 

 

En primer lloc es va realitzar una visita guiada, duta a terme pel director de les excavacions, Josep Guitart, que va explicar les últimes novetats de la ciutat romana. A continuació al mateix recinte es va realitzar una roda de premsa, on el Sr. Salvador Giner va donar a conèixer la renovació del conveni de col·laboració per a quarta vegada entre l’IEC i el Patronat. Aquest acord es triennal i pressuposta una partida econòmica de 18.000 euros anuals al Patronat d’Arqueologia de Guissona, destinats principalment al Parc Arqueològic i, en menor grau, al Museu. Des de fa gairebé 10 anys, l’Institut d’Estudis Catalans col·labora activament en aquest projecte d’excavació.
 

 

Cal recordar que la primera excavació arqueològica realitzada a Guissona per una entitat científica va ser duta a terme per l’Institut d’Estudis Catalans l’any 1933, sota la direcció de Josep Coromines.
 
A la tarda, les visites turístiques van continuar, en aquest cas, a la Col·legiata de Santa Maria de la mateixa vila, i per finalitzar al Palau Renaixentista, l’Obra de Fluvià, que van ser realitzades pel Sr. Josep Ros.

Visita IEC Parc Arqueològic