VISITA DE L’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS A GUISSONA

  1. Inici
  2. /
  3. actualitat
  4. /
  5. noticies
  6. /
  7. VISITA DE L’INSTITUT D’ESTUDIS...
'

Divendres 26 de novembre, membres de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el seu president el Sr. Salvador Giner, i acompanyats per membres del consistori i del patronat d’arqueologia de Guissona, van realitzar una visita a les obres del Parc Arqueològic i al Museu de Guissona, per conèixer sobre el terreny com es desenvolupa el projecte FEDER.

Demà, divendres 26 de novembre, membres de  l’Institut d’Estudis Catalans, amb el seu president el Sr. Salvador Giner, i acompanyats per membres del consistori  i del patronat d’arqueologia de Guissona, van realitzar una visita a les obres del Parc Arqueològic i al Museu de Guissona, per conèixer sobre el terreny com es desenvolupa el projecte FEDER.

L’Institut d’Estudis Catalana és una de les institucions que forma part juntament amb l’Ajuntament de Guissona, el Consell Comarcal de la Segarra, la Diputació de Lleida i la Universitat Autònoma de Barcelona,  del Consorci Patronat d’Arqueologia de Guissona.

El projecte FEDER inclou dues línies d’actuació, el Parc Arqueològic i el Museu de Guissona. Al Parc Arqueològic s’estan realitzant diverses accions que convertiran aquest element patrimonial en una important eina turística, i de divulgació patrimonial.

  • La primera intervenció ha estat l’arranjament de la recollida d’aigües, drenatges, recorreguts i accés del Parc Arqueològic.
  • La segona intervenció, és la cobertura de les restes arqueològiques de les termes. Aquesta coberta serà un pla horitzontal abstracte que es recolzarà sobre unes micropilars.
  • La tercera intervenció és la consolidació de les estructures arqueològiques de la Casa Senyorial, amb el recreixement lleu dels murs perimetrals. L’objectiu és evitar la degradació de les restes utilitzant un sistema constructiu tradicional i un material reversible en el temps com és el tapial.
  • I la quarta intervenció, serà la generació de volums de la Torre Nord, a partir de tubs amb línies molt senzilles indicant el volum que originalment tenia la torre de defensa.

La segona línia d’accions del FEDER correspon a la adequació del nou museu, a la planta baixa de l’edifici Fassina. Que presentarà un nou discurs museogràfic, que ajudarà al visitant a interpretar i entendre el context i la historia de la ciutat romana de Iesso, gracies a la utilització de diversos recursos museogràfics com son: els textos sintètics, les imatges, els objectes arqueològics mes rellevants trobats a les intervencions arqueològiques, les escenografies: com la recreació de la fossa on s’hi va trobar un esquelet, i la imitació de l’interior d’una casa romana, l’audiovisual i les audioguies.