Visita del Director General d’Administració Local, Carles Bassaganya a Guissona

Entre altres temes, el Sr. Bassaganya ha mostrat especial interès en l’explicació sobre les obres que es preveuen fer al Parc Arqueològic d’Iesso així com en el Museu, que quedaran integrats en un mateix espai.

DIVENDRES 22 MAIG 2009

 

El Director General d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, ha visitat avui la vila de Guissona.

Acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Sra. Pilar Subarroca, els regidors Xavier Casoliva, Anna Rius i Miquel Julià, i el director del Museu Eduard Camps, Josep Ros, el Sr. Bassaganya ha signat el llibre d’Honor de l’Ajuntament de Guissona.

Entre altres temes, el Sr. Bassaganya ha mostrat especial interès en l’explicació sobre les obres que es preveuen fer al Parc Arqueològic d’Iesso així com en el Museu, que quedaran integrats en un mateix espai, i que afavoriran el coneixement de la vida romana en tots els seus àmbits, destacant les tres zones-eix que s’observen a Iesso: l’accés, torre de defensa i la muralla, per tant àmbit defensiu; una illa de cases, en l’àmbit privat; i la zona de les termes, en l’àmbit públic.  El Sr. Josep Ros, explicà que la visita guidada començarà pel Museu, on es posarà en valor el patrimoni cultural, arquitectònic i natural de la vila romana i on es facilitaran totes les explicacions necessàries per fer la visita a les excavacions de manera completa. És aquesta la finalitat per la qual s’ha sol·licitat ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), presentant un projecte ambiciós però assequible.