Notícies

L’última legió arriba a Guissona

Mentre al CEIP Ramon Faus i Esteve, els alumnes del curs de cuina romana preparaven el sopar de dijous i a la Plaça de Capdevila, els alumnes de l’Escola de Legionaris es preparaven per formar part de l’exèrcit del Cèsar, la plaça major de la vila es preparava per projectar l’aportació de cinema històric als capvespres a la romana.

Un tango remullat

Dimarts, 14 de juliol, el segon dia dels capvespres a la romana, avui TANGO A 3, el millor tango argentí a Guissona, toquen les 10 del vespre, la plaça és plena de gom a gom, i cau la primera gota de pluja a la plaça.

S'inicien els capvespres a la romana

Aquest dilluns, 13 de juliol s’han iniciat els capvespres a la romana, amb la celebratio ludi iessonensis i l'obra de teatre "La Flaustista de Iesso" protagonitzada pels alumnes de l'IES Guissona.

Un capvespre d'estiu ple de poesia

El passat 11 de juliol, deu mesos després de la presentació del llibre ITINERARI POÈTIC DE JORDI PÀMIAS, l'Ajuntament de Guissona ha organitzat un recorregut pel nucli històric de la vila tot fent la lectura dels dotze poemes inclosos en la primera part del llibre.

Capvespres a la romana

El proper dilluns 13 de juliol s’inicien els actes dels capvespres a la romana, que enguany comptaran amb teatre, música, cinema i com a activitat “estrella” el dijous tindrà lloc el sopar romà de gala

Ave legionàries!

El passat dissabte, 4 de juliol i durant aquesta setmana 30 legionàries de Iesso participen en un taller per aprendre a dissenyar i elaborar les seves cuirasses.

Campionat de futbol 7 a Guissona

Organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Guissona amb la col.laboració de l’ ACLE Guissona es va celebrar la segona edició del campionat de futbol 7, amb una participació de 8 equips i un total de 115 jugadors de 4 països diferents

Tercera edició del curs d'Arqueologia a Guissona

Aquest dilluns s’ha iniciat el Curs d’Arqueologia a Guissona “Ciutat romana de Iesso”, que des de fa 3 anys organitza el Patronat d’Arqueologia de Guissona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia.

Moció conjunta sobre el transport a Lleida

Es demana que des de l’Ajuntament s’iniciïn els tràmits oportuns davant la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques per tal de que s’oferti la concessió del servei linial de transport públic que uneixi Guissona i Lleida

Incendi a Guarda-si-venes

La nostra vila va registrar ahir un incendi que es va quedar a les portes del nucli de Guarda-si-venes, agregat de Guissona. En total, l'incendi va cremar unes 23,5 hectàrees. El foc es va registrar cap a les 14.30 hores.

Campanya de prevenció d'incendis

Des de la direcció general d’extinció i prevenció d’incendis creiem que aquesta acumulació de palla als camps farà que la campanya d’incendis de rastolls sigui complicada en les zones on no es llauri el territori.

Un primer tast al Mercat Romà de Iesso

El passat dilluns es va iniciar a Guissona el taller de cuina romana, que dóna per inaugurades les activitats prèvies als capvespres a la romana i al mercat romà, les quals enguany donen un paper important a la cuina i en conseqüència als restauradors de la vila de Guissona.