Festes de les Comunitats Migrades

Al llarg de l’estiu la comunitat senegalesa, la ucraïnesa i la colombiana ens conviden a participar de les seves festes més tradicionals portades directament cap a casa nostra. Així amb la festa de la Teranga i les festes de la Independència d’Ucraïna i de Colòmbia, ens donen a conèixer les seves cultures.

 

FESTA DE LA TERANGA

IMG-20190713-WA0052.jpg

La comunitat senegalesa és una de les més antigues de la nostra vila. Són gent de tarannà obert i sociable, amb qui el Consistori ha tingut molt bones relacions. Ha col·laborat, de sempre, en activitats lúdico-culturals de la vida (cavalcada de reis, jornada intercultural, festa d’entitats per la 

Marató, ...). Cada any, des del 1999, ens conviden a participar de la festa de LA TERANGA.

Teranga vol dir quelcom semblant a “acollida” en wòlof. És un dia de trobada entre cultures on podem conèixer el poble senegalès a través de conferències, seguides de tastets gastronòmics i musicals.

 

FESTA DE LA INDEPENDÈNCIA D’UCRAÏNA

WhatsApp Image 2019-08-24 at 19.13.31.jpeg

A finals del mes d’agost, la comunitat ucraïnesa celebra des del 2009 l’aniversari de la independència d’Ucraïna en el marc de la Rambla dels Segadors de Guissona.

En aquesta celebració la comunitat ucraïnesa, majoritàriament vestida amb elements típics del seu folklore, convida a la població a gaudir d’una mostra de jocs, gastronomia i artesania, així com d’un espectacle de música i dansa tradicionals.

 

 

FESTA DELS COLOMBIANS

a1b00586-88f7-4342-b2e8-7b4d7e20d809.jpeg

L’Associació de Colombians de Guissona celebra anualment, el primer dissabte del mes d’agost, i des del 2014 la festa de Commemoració del Dia de la Independència de Colòmbia.

Al primer any es va fer un acte més familiar a la zona esportiva, amb campionat de futbol al matí i festa al vespre, amb els anys i amb la intenció d’apropar-se més a la població i que guissonencs i guissonenques participessin més de la festa, la festa es va traslladar a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona, un lloc on es pot assaborir la cuina típica de Colòmbia i gaudir de la cuina típica d’aquest país.

Des de l’Associació Colombiana s’agraeix a la població de Guissona el recolzament que donen en aquesta festa que es senten molt seva i que volen seguir celebrant any rera any a la nostra vila.