Actualitat

Finalitza un estiu enriquit ple d'activitats

Aquest divendres, a Guissona clourà un estiu ple d’activitats organitzades pel Pla Educatiu d’Entorn amb l’objectiu d’enriquir les vacances dels més petits i joves del municipi.

DIVENDRES 02 SETEMBRE 2022

Casals, camps de treball, reforços educatius, campus esportius i cursos de natació entre d’altres, han estat les activitat promogudes amb la intenció de garantir l’accessibilitat a les activitats i espais educatius d’estiu a tots els infants i adolescents, especialment als que es troben en situacions més vulnerables.

Avui finalitzen moltes de les activitats que s’han realitzat aquest estiu, entre elles el casal IESSO i l’esportiu, organitzat pel Consell Esportiu de la Segarra i pels quals hi han passat més de 300 infants i joves.

Setmanalment, els més petits han gaudit fent diversos esports, aprenent idiomes, fent de ceramistes, desenvolupant les seves habilitats en robòtica, descobrint el passat de Guissona a través de l’arqueologia i reforçant assignatures com el català per començar el curs amb més força, propostes plantejades per diferents agents del municipi amb l'objectiu d'enfortir la col·laboració per poder oferir propostes compartides que donin resposta a les necessitats i reptes locals en el marc de l’estiu.

Totes les activitats tenien una voluntat educativa i de lleure, amb l’objectiu de promoure la participació en les activitats de lleure, reduir les desigualtats amb una mirada a l’equitat i la inclusió. Per aquest motiu, des dels plans de millora del Pla Educatiu d’Entorn es van destinar 20.543€ per garantir un estiu enriquit d’oportunitats educatives per a l’alumnat vulnerable, promovent la seva participació en el Casal Iesso, al Casal Esportiu, als Casals de la FEDAC, als Camps de Treball i als cursos de català per a nouvinguts, evitant la segregació en les activitats de lleure i unint-los tots en un únic espai, becant així més de setanta alumnes d'acord amb les propostes fetes des de les CADs dels centres educatius de la vila.

 Esperem que el curs acadèmic que comença dilluns sigui tan #enriquit com aquest estiu!