S’ENGEGUEN LES ACTIVITATS D'ESTIU A GUISSONA
Durant aquest estiu, infants i joves de Guissona comptaran amb 22 activitats per gaudir del temps de lleure (casals, campus, cursets de natació, reforç escolar, camps de treball, arqueologia infantil, ceràmica, català, àrab, anglès, pàdel i robòtica entre d'altres).
DIMECRES 05 JULIOL 2023
El passat 26 de juny es va iniciar el Casal IESSO, organitzat pel Consell Esportiu de la Segarra i a les instal·lacions de l’Escola Ramon Faus i Esteve. Un casal on gairebé un centenar d’infants d’entre 3 i 12 anys realitzaran jocs de lleure i esportius, activitats de relaxació, aniran a la piscina, faran tallers creatius i d'expressió corporal, etc.
Aquesta setmana ha començat el Casal Esportiu, un espai destinat a joves d’entre 10 i 16 anys amb diferents propostes al voltant de l’esport. Aquest casal acollirà gairebé una cinquantena de joves, al llarg de l’estiu
Ambdós casals es portaran a terme durant tot l’estiu i finalitzen el dia 1 de setembre.
D’altra banda, també cal destacar els tres camps de treball que es faran entre els mesos de juny i juliol i on hi participen uns 30 joves. Es farà un camp de treball que es durà a terme al Museu on el jovent fa tasques de suport i manteniment del Parc Arqueològic de Guissona, un de curtmetratges on aprendran a realitzar un curt que es projectarà en el marc dels capvespres a la romana i, finalment, un camp de treball on s’aprendrà a reparar marges de pedra seca i els canals del camí de Reg.
Aquest estiu a la nostra vila també es porten a terme altres activitats, amb l’objectiu de promoure l’educació 360 entre els nostres infants i joves, hi trobem n campus d'handbol organitzat entre el Consell Local d’Esports i el Consell Esportiu de la Segarra, el Casal de la Fedac Guissona, el Casal de la Llar d’infants el Patufet, el curs d’arqueologia infantil, classes de català, classes d'àrab, casal de robòtica, casal de la comunitat eslava oriental, els campus de futbol i el campus de Pàdel, un conjunt de propostes per a tots els gustos.
La diversitat de propostes permet reforçar els itineraris educatius personalitzats, ja que cada infant i jove pot escollir aquella activitat que més li interessa. A més a més, dins dels plans de millora del Pla Educatiu d'Entorn, s'han destinat al voltant d’uns 10.000€ de la dotació per a l’execució dels objectius no crítics auxiliars assignats per al desplegament de les activitats palanca del Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE-PROA+), finançades pel Ministeri d’ Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU (Component 21 MRR). per promoure les oportunitats educatives més enllà de l’Escola i entre elles la participació universal a les activitats d’estiu.
Podeu trobar totes les activitats en aquest enllaç: