Actualitat

S'inicia la Mentoria escolar i social a Guissona

Aquesta setmana engeguem a Guissona les accions de mentoria socioeducativa amb 2 alumnes de l'Institut Guissona.

DIMARTS 31 GENER 2023

Aquesta setmana engeguem a Guissona les accions de mentoria socioeducativa amb 2 alumnes de l'Institut Guissona.

Els Mentorats són alumnes de secundària triats pel centre educatiu, que es poden veure afavorits pel contacte amb un mentor que exerceix un paper de referent i acompanyant i amb qui puguin realitzar activitats educatives i de lleure.

La mentoria socioeducativa és una acció basada en la relació entre mentors i mentorats. De manera voluntària, el mentor ofereix al mentorat acompanyament individualitzat, ajuda, orientació i protecció en el procés de desenvolupament acadèmic i personal, i esdevé un referent positiu establint una relació de confiança i suport emocional.

 

Des del Pla Educatiu d'Entorn de Guissona es reprèn aquest curs 22-23, la Mentoria escolar i social a Secundària que ja vam iniciar el curs acadèmic passat.

AFEV és l'entitat qui coordina aquestes trobades donant suport, formació i assessorament a les persones voluntàries que executen la tasca de mentors.

Aquesta acció es finança en el marc del desplegament de les activitats planta del Pla de millora d'oportunitats educatives (PMOE-PROA+), amb període d'execució de l'1 de setembre de 2022 fins al 31 d'agost de 2023, i finançades pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU (Component 21 MRR).