Actualitat

CLARA GOMÀ TOUS, GUANYADORA DEL GUAITA 2023

Clara Gomà Tous, alumna de @fedacguissona, ha estat la guanyadora del premi de fotoperiodisme i fotografia documental GUAITA!, amb la fotografia “Et canses d’escoltar-ho? Nosaltres de viure-ho”.

DIJOUS 25 MAIG 2023

El concurs va dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO dels centres educatius de la Segarra

Clara Gomà Tous, alumna de @fedacguissona, ha estat la guanyadora del premi de fotoperiodisme i fotografia documental GUAITA!, amb la fotografia “Et canses d’escoltar-ho? Nosaltres de viure-ho”. Una fotografia que mostra una noia en una manifestació feminista aixecant ben amunt una pancarta que porta el mateix text que dona títol a la imatge. El text que acompanya la imatge reivindica un missatge ben clar: la necessitat de lluitar per defensar la igualtat dels drets i oportunitats entre homes i dones.

Al voltant de 100 fotografies d’alumnat de 4t d’ESO dels centres de secundària de la Segarra han participat en la segona edició del concurs organitzat pel @plaeducatiuentornguissona i el @pla_educatiu_cervera, que pretén fomentar l'esperit crític i la presa de consciència de l'entorn de l'alumnat a través de la fotografia. 

A partir d'un treball previ, l'alumnat ha treballat el concepte de fotoperiodisme i fotografia documental per, posteriorment, posar en pràctica els coneixements i capturar les fotografies que han presentat al concurs. 

A l’acte d’inauguració l’assessora en Llengua Interculturalitat i Cohesió Social del Servei Educatiu de la Segarra, Sílvia Pons, ha fet entrega del premi a la guanyadora, una càmera compacta GoPro Hero 10. A més, dins el mes de juny, la classe de la guanyadora rebrà la visita del youtuber igualadí @willy_foxx, un referent de l’audiovisual i l’esport d’aventura.

Des d’avui, la foto guanyadora i les seleccionades, es podran veure a l’exposició, que s’ha inaugurat aquest matí al @museudeguissona Es podrà visitar fins al dia 7 de juny i a partir del 9 de juny, i fins al dia 24, es podrà visitar al @museudecervera 

No us perdeu aquest conjunt d’imatges de proximitat carregades de reflexió, art, reivindicació i anàlisi.

Gaudiu-les!