Emergència sequera

Emergència per sequera.png  Emergència per sequera (1).png  Emergència per sequera (2).png

L'Ajuntament treballa per dotar-se d'eines que permetin fer front a les necessitats derivades de la situació de sequera excepcional que hi ha Catalunya. Davant d’aquesta situació d’emergència l’Ajuntament de Guissona, conjuntament amb l’empresa Aqlara hem planificat unes accions que es començaran durant aquets mes de febrer per reduir-ne el consum.

2.png

Ordenança que regula la taxa pel subministrament municipal de l'aigua

poster-10-consells-estalvi_page-0001.jpg

COMUNICAT D'ALCALDIA

caràtula yotube.jpg

INFORMACIÓ DE GUISSONA

A Guissona, la captació d’aigua la fem amb la combinació de pous propis i l’aigua del Canal d’urgell, a través de la potabilitzadora de Ratera. Cal dir que en els propers mesos, ja serà del canal Segarra-Garrigues. A Guissona tenim tres Pous. El pou Poliesportiu a la zona esportiva, el Pou Irida, a la Font de l’Estany i el Pou del Piteu a la ctra de Sant Guim que s’ha tornat a posar en marxa. El pou poliesportiu té un tractament per nitrats, el pou Irida i Piteu tenen tractament per arsènic. Tots ells amb quantitats controlades i de bona qualitat.

7.png

A Guissona surten diàriament dels nostres dipòsits 1430 m3/dia i a Guarda-si-venes 66 m3/dia:

6.png

Actualment el 52% d’aquesta aigua és dels nostres pous, la resta del Canal d’Urgell. Aquesta situació comporta una dotació d’aigua de 190 l/persona/dia. Això posa en evidència que la xarxa de Guissona té un rendiment hidràulic del 60% i Guarda-si-venes del 50%. Dada preocupant que conjuntament amb l’empresa Aqlara estem treballant per revertir aquest rendiment de la xarxa.

5.png

Hi ha hagut èpoques humides que la captació és del 80% de Pous i 20% del Canal d’Urgell. Aquesta captació del canal d'Urgell que gestiona l’empresa pública Aigües de la Segarra té un preu actual de 1,473 €/m3.

4.png

A Guissona tenim 3002 comptadors d’usuaris d’aigua, i a Guarda-si-venes 22. El consum facturat és de 99 l/persona/dia.

3.png