Març 2023

Programació d'activitats en clau de gènere per al mes de març de 2023.

De l’1 al 31 de març

PUBLICACIÓ A XARXES DELS VÍDEOS “La veu femenina de Guissona”

L’àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Guissona ha encarregat la producció d’una sèrie de vídeos per a conscienciar sobre diferents rols de les dones i escoltar la veu dels guissonencs i guissonenques petits i grans, amb l’objectiu de prevenir actituds masclistes al municipi.

Segueix-nos a xarxes! @ajguissona

Organitza: Regidoria d’Igualtat. Ajuntament de Guissona.

 

8 de març

18.30h – Pl. Vell Pla

LECTURA DEL MANIFEST

19.00h  - Sala polivalent de la Biblioteca de Guissona

PROJECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA: La Fuente de las mujeres

En un petit poble de l'Orient Mitjà, la tradició exigeix ​​que les dones vagin a buscar aigua, sota un sol ardent, a la font que neix a dalt d'una muntanya. Leila, una jove casada, proposa a les altres dones una vaga de sexe: no mantindran relacions sexuals fins que els homes hi col·laborin en el transport de l'aigua fins al llogaret.

Organitza: Nèvia Associació de dones de Guissona

10 de març

19.00h – Lo casino d'Alcarràs

ACTIVITAT JOVE "EL SOSTRE GROC", DOCUMENTAL

El 2018 un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos dels seus professors de l'Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals ocorreguts entre els anys 2001 i 2008, quan eren unes adolescents. Va ser massa tard. Per por, per vergonya, perquè van trigar molt de temps a entendre i pair el que havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar. El que no sabien és que tot i que el cas havia prescrit, els seus testimonis estaven obrint una porta on potser no tot estava perdut.

Organitza: Casal Jove l'Escorxador

11 de març

10.00h a 13.00h – Sala d’actes de l’Ajuntament de Guissona

TALLER “TEMPS PER A TU”

Taller orientat a deixar anar les exigències, la pressió social i familiar, i les càrregues emocionals. Es treballaran aspectes com les creences militants, l’estil passiu agressiu assertiu, la responsabilitat, etc. Dirigit a dones amb càrregues familiars i/o amb un ritme laboral frenètic. A càrrec de la coach i docent Fàtima Bentoldrà i Fernández.

Inscripcions prèvies a: https://forms.gle/bkSSn8iZ8Cc4Ccze9

Organitza: Regidoria d’Igualtat. Ajuntament de Guissona.

 

21.00h – Espai Fassina (Sala del Casal de la gent gran)

SOPAR DE LES DONES DE GUISSONA I COMARCA

Un any més, l’Associació de dones Nèvia tornarà a reivindicar el dia 8 de Març amb un sopar on no hi  faltarà de res. Gaudeix d’una nit entre dones, per celebrar el dia de la dona treballadora. Festa, regals i moltes sorpreses! Programa a part.

Organitza: Nèvia Associació de dones de Guissona

 

12 de març

12h – Placeta Bisbe Benlloch

ESTEREOTIPS. Espectacle de titelles per a la igualtat de gènere.

Espectacle de diversitat familiar. Ambientada amb una explosió de colors amb cançons rítmiques  que ens faran aixecar de la cadira, on podrem conèixer un pare que és amo de casa i que és molt divertit. Al món existeixen famílies de tots els colors i el més important és, que s'estimin. A càrrec de la companyia La Pantomima.

Organitza: ERC Guissona

 

15 de març

9.00h – Plaça La Plana

VISITA A LA FLORACIO DELS PRESSEGUERS D’AITONA

A Aitona, on hi ha més de 8.500 hectàrees d’arbres fruiters, fa 10 anys van posar en marxa la iniciativa ‘Aitona en flor’ que permet gaudir d’aquest espectacle de la natura tan bonic, però també tan efímer, ja que únicament s’allarga entre tres o quatre setmanes, a molt estirar. Programes a part.

Organitza: Nèvia Associació de dones de Guissona

 

25 de març

8h – Plaça La Plana

SORTIDA A SITGES – FESTIVAL INTERNACIONAL DE PATCHWORK 2023

Sitges acull el Festival Internacional de Patchwork del 23 al 26 de març 2023, amb més de 100 expositors a la fira comercial, grans exposicions, cursos monogràfics de patchwork i un gran espai de tallers creatius.

Organitza: Nèvia Associació de dones de Guissona

 

10.30h a 14.00h - Plaça de Capdevila i barri

DONART

DonART és una mostra d'art al carrer. Quatre artistes del territori crearan obres sobre la dona i el gènere i situaran instal·lacions artístiques al barri de Capdevila de Guissona amb l'objectiu d'alterar l'espai quotidià, reivindicar una zona urbanísticament degrada i situar el compromís del Museu de Guissona amb la realitat social actual. En l'edició d'enguany hi prendran part Júlia Sangés Caum, Eulàlia Calzada Balcells, Xavi Fonoll Mestres i el Centre de Creació d’ArtSingular de Guissona de la Fundació Santacreu.

Organitza: Museu de Guissona

 

31 de març

Suport i publicació a xarxes @ajguissona

DIA DE LA VISIBILITAT TRANGÈNERE

A través d’una publicació a les xarxes socials de l’Ajuntament de Guissona, es commemorarà aquest dia donant visibilitat a les persones transgènere amb l’objectiu de prendre consciencia sobre l’estigmatització, discriminació i la violència que pateixen.

Organitza: Regidoria d’Igualtat. Ajuntament de Guissona.

 

2 d’abril

19.00h – Placeta 1 d’octubre

PÍNDOLES EN CLAU DE GÈNERE. TEATRE BREU EN ESPAIS VIUS.

En aquesta ocasió no hi ha escenari. Històries teatrals a racons singulars de Guissona, on sereu testimonis d’un tros de vida. Deixa’t seduir per tres històries breus, intenses i de prop, en un circuit itinerant amb tres obres seleccionades amb clau de gènere. Programes a part.

Organitza: Regidoria d’Igualtat. Ajuntament de Guissona.